Mantelzorg en corona

De corona periode zorgt bij iedereen voor extra uitdagingen in het leven, zo ook voor mantelzorgers. Er komt nu nog meer zorg op je terecht. Want waar moet je rekening mee houden in de zorg van jouw naaste? Veel handelingen vragen nu om extra aandacht. Wat kan wel en wat niet? Bij SIZ Twente kun je ook tijdens de corona periode terecht met je vragen, verhaal en zorgen. We helpen je op weg met extra informatie rondom het thema corona.

Handige links

Er is online onwijs veel informatie te vinden over mantelzorg en corona. We snappen dat dit soms wat overweldigend kan zijn. Daarom hebben we voor jou een aantal handige links op een rij gezet.

Algemeen mantelzorg:
www.mantelzorg.nl
www.dementietwente.nl
www.regelhulp.nl
www.alzheimer-nedeland.nl
www.jongenveer.nl – mantelzorg en werk

Voor werknemers uit de zorg:
www.zozorgik.nl
www.zorgvoorbeter.nl

Regio Borne:
www.borne.nl/inwoners/zorg-en-welzijn/mantelzorg

Facebook:
Mantelzorgelijk
Mantelzorg der liefde

Tips voor mantelzorgers
van mensen met psychische
klachten in coronatijd

Mensen met psychische problemen en hun mantelzorgers krijgen net als iedereen te maken met andere omstandigheden door het coronavirus. Deze groep mantelzorgers heeft het normaal gesproken al vaak zwaar, door het coronavirus komen hier nog meer moeilijkheden bij. Daarom deze tips om overeind te blijven.

SIZ Twente – Coronatips voor mantelzorgers

Voor verschillende doelgroepen heeft SIZ Twente een aantal handige en creatieve tips op een rij gezet. Bekijken bijvoorbeeld onze boeken tips, maak de puzzel of krijg inspiratie voor leuke activiteiten. Beweeg met je muis over de afbeeldingen om ze te bekijken. Je kunt de afbeeldingen ook opslaan en printen. Wel zo handig voor bijvoorbeeld de puzzel!
.