Elke mantelzorgsituatie is anders en behoeft andere ondersteuning.

Misschien is een gesprekje met een consulent al genoeg of heb je juist behoefte aan iemand die regelmatig langs komt om te ondersteunen. Bij SIZ Twente proberen we zo goed mogelijk aan te sluiten op de behoefte van mantelzorgers. Onze HBO+ geschoolde collega’s werken samen met vrijwilligers en zorgprofessionals om de mantelzorger zo goed mogelijk te steunen.

Door professional

Bij SIZ Twente werken HBO+ opgeleide consulenten die samen met mantelzorgers kunnen kijken naar de mantelzorgsituatie. Dan kan middels individuele gesprekken (volgens bepaalde methodieken) bij de mantelzorger thuis of op kantoor van de consulent.

Na het in kaart brengen van de mantelzorgsituatie kunnen er verschillende interventies ingezet worden, bijvoorbeeld lotgenotencontact, cursussen of het inzetten van een vrijwilliger bij de mantelzorger thuis ter ontlasting van de mantelzorger.

Het is tijdelijk alleen mogelijk om individuele ondersteuning van een professional te ontvangen wanneer u woonachtig bent in gemeente Borne of in de gemeente Losser.

U kunt dan contact opnemen met:

Borne:
consulent Lenneke Herben, l.herben@siztwente.nl of 06-47504721
consulent Lisanne Brinkman, l.brinkman@siztwente.nl of 06-34231257

Losser:
consulent Jannet Huisman, j.huisman@stichtingfundament.nl of
06-47504724