skip to Main Content
085 - 773 17 20 info@siztwente.nl

…’Mijn zoontje weet nu dat het bij ons anders is dan bij anderen en dat hij dat soms ook best lastig mag vinden’

In de cursussen voor jonge mantelzorgers staat uitwisseling en ontmoeting centraal.

De kinderen ontmoeten elkaar een aantal weken achter elkaar in kleine groepjes. Zij praten daar over zichzelf en over thuis. Dit doen we niet door saai in een kringetje te zitten, maar juist door actief te zijn en veel te spelen. Kinderen leren gaandeweg hoe zij beter emoties kunnen uiten, voor zichzelf kunnen opkomen, op een positieve manier om aandacht kunnen vragen en hoe zij met de thuissituatie om kunnen gaan.

Bekijk de agenda

Sammie & de schatkist

Opgroeien met ziekte of zorg in het gezin kan voorkomen op alle leeftijden. In onze cursus voor de allerkleinsten (4 tot 8 jaar) neemt handpop ‘Sammie de hond’ de kinderen mee op avontuur. Iedere week komt er een andere emotie aan bod waarbij Sammie de kinderen uitdaagt oplossingen aan te dragen voor zijn uitdaging. Door uitwisseling en rollenspellen wordt er spelenderwijs gekletst over thuis. Ook wordt er iedere week gespeeld en geknutseld, zodat aan het einde van de cursus de schatkist vol zit met handige tips en hulpmiddelen voor mee naar huis. De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten en een ouderbijeenkomst.

Direct aanmelden

Brussencursus

Veel kinderen groeien op met een broer of zus die ziek is of een beperking heeft, deze kinderen noemen we brussen. Brus zijn valt niet altijd mee, ze moeten vaak rekening houden of een stapje opzij doen voor hun broer of zus die extra aandacht nodig heeft. Tijdens de brussencursus krijgen de brussen informatie over de beperking van hun broer/zus en inzicht in hun onderlinge relatie. Verder leren ze hun eigen grenzen aangeven, gevoelens uiten en kunnen ze onderling tips en ervaringen uitwisselen. Dit alles gebeurd op een speelse en ontspannen manier, zodat het elke keer weer een feestje is om naar de cursus te komen. De brussencursus is er voor twee leeftijdscategorieën: 9 t/m 12 jaar en 12 t/m 15 jaar en bestaat uit 6 bijeenkomsten en een ouderbijeenkomst.

Direct aanmelden

Kiva Cursus

Kinderen van ouders met een (psychische) beperking, verslaving of lichamelijke ziekte groeien op in een gezin waar veel aandacht en zorg naar de ouder gaat. Deze kinderen kunnen zich hierdoor zorgen maken over hun ouder of extra rekening houden met de situatie waardoor ze hun eigen wensen en behoeften aan de kant zetten. Tijdens de kiva cursus krijgen de jonge mantelzorgers informatie over de beperking van hun ouder en inzicht in hun onderlinge relatie. Verder leren ze hun eigen grenzen aangeven, gevoelens uiten en kunnen ze onderling tips en ervaringen uitwisselen. Dit alles gebeurt op een speelse en ontspannen manier, door middel van creatieve en spel opdrachten zodat het elke keer weer een feestje is om naar de cursus te komen. De kiva cursus is er voor twee leeftijdscategorieën: 9 t/m 12 jaar en 12 t/m 15 jaar en bestaat uit 6 bijeenkomsten en een ouderbijeenkomst.

Direct aanmelden

Aanmelden voor cursussen en trainingen


Ik wil me graag aanmelden voor de cursus(sen):Back To Top