skip to Main Content
085 - 773 17 20 info@siztwente.nl

Ontspanning & Ontmoeting

Het valt als mantelzorger niet altijd mee om tijd te nemen voor jezelf. Wij begrijpen dat als geen ander en bieden daarom oplossingen waarbij de mantelzorger kan ontspannen, maar waar ook aandacht is voor degene die zorg nodig heeft. Tevens faciliteren wij ontmoetingen tussen mantelzorgers, omdat het fijn kan zijn om ervaringen te delen met gelijkgestemden.

Houd onze agenda in de gaten voor de volgende activiteiten.

Respijt

Even ‘pauze’ van het zorgen om het daarna weer beter vol te kunnen houden, daar hebben veel mantelzorgers behoefte aan. Dit noemen we ook wel respijt. Denk hierbij aan een uurtje sporten, een avondje voor jezelf maar ook het inzetten van dagbesteding of logeeropvang. Bij SIZ Twente zijn goed opgeleide vrijwilligers die de zorg bij u thuis even kunnen overnemen, zodat u zelf kunt blijven deelnemen aan activiteiten buitenshuis.

Mantelzorgcafé

Het mantelzorgcafé is een ontmoetingsplek voor de mantelzorger, mét of zonder de verzorgde en biedt mantelzorgers de gelegenheid even de stad in te lopen met het idee dat de verzorgde door vrijwilligers aangenaam wordt opgevangen. Onder het genot van een kopje koffie kan de mantelzorger in gesprek komen met andere mantelzorgers. Wil de mantelzorger wel samen met de verzorgde de stad in en lukt het niet om bijvoorbeeld de rolstoel te duwen, dan kan een vrijwilliger even mee lopen. Alles mag, niets hoeft! Aanmelden is niet nodig.

SIZ Twente helpt zorgorganisaties en gemeenten graag met het opzetten van een mantelzorgcafé.

Activiteiten

Meerdere keren per jaar worden er ontspannende activiteiten georganiseerd voor mantelzorgers. Deze activiteiten staan in de agenda vermeld.

Back To Top