skip to Main Content
085 - 773 17 20 info@siztwente.nl

…er is ook nog een leven naast het zorgen

De organisatie

Stichting Informele Zorg (SIZ) Twente biedt passende mantelzorgondersteuning aan Twentse mantelzorgers van jong tot oud. Al sinds 1989 streven wij naar een samenleving waar alle mantelzorgers gezien en gehoord worden en op een zo gezond mogelijke manier kunnen zorgen en opgroeien. Waar dit ooit begon met een vrijwillige oppasdienst, zijn we inmiddels uitgegroeid tot kenniscentrum voor informele zorg. Het aanbod van SIZ Twente is (door)ontwikkeld gezamenlijk met mantelzorgers en onderbouwd met de laatste onderzoeken, methodieken en kennis. Het aanbod is onderverdeeld in de vier pijlers; ‘ontspanning & ontmoeting’, ‘informatie & advies’, ‘respijt’ en ‘kennisdeling’. Omdat wij geloven dat we alleen samen en vanuit verschillende invalshoeken een mantelzorgvriendelijke samenleving kunnen creëren, biedt SIZ Twente ook passende programma’s en trainingen aan professionals en organisaties.

Mantelzorg

In onze samenleving zorgen we voor elkaar waar dat nodig is, dat noemen we gebruikelijke zorg, het hoort bij onze samenleving en is een belangrijke waarde. Als het zorgen voor een naaste lang duurt en steeds intensiever wordt spreken we van mantelzorg. Mantelzorgers zijn mensen die zorgen voor een naaste: langdurig en intensief. Het motief is eigenlijk altijd hetzelfde, zorgen doe je uit naastenliefde. Als dat zorgen een (te) groot deel van je eigen leven gaat bepalen en je dat als last gaat ervaren, is het zaak om daarin ondersteund te worden.

Veel mantelzorgers zijn doorzetters en focussen zich op degene die hun zorg en aandacht zo hard nodig heeft. Steun vragen voor jezelf als mantelzorger is daarom ook niet altijd makkelijk of het eerste waar je aan denkt. Toch is het heel belangrijk dat mantelzorgers goed voor zichzelf zorgen, mantelzorg kan namelijk een behoorlijk beroep doen op de eigen gezondheid. Overbelasting bij mantelzorgers gebeurt niet zelden; 1 op de 10 mantelzorgers ervaart gezondheidsproblemen door intensieve zorg voor een naaste. Het is daarom onze missie om ervoor te zorgen dat mantelzorgers zich niet (meer) overbelast voelen in de zorg voor een naaste. Samen met onze partners maken we onze samenleving voor nu en in de toekomst mantelzorgvriendelijk.

Het team

Dit is ons team! Samen zorgen wij ervoor dat we op een deskundige en toegankelijke wijze de beste ondersteuning kunnen bieden aan mantelzorgers, vrijwilligers en professionals. Al onze medewerkers zijn HBO + opgeleid en deskundig op het gebied van mantelzorg met ieder zijn eigen specifieke aandachtspunt.

Lieneke
Bestuurder

Wesley
Coördinator en consulent JMZ

Jannet
Trainer en projectcoördinator

Ineke
Trainer en coördinator

Lenneke
Consulent Mantelzorg

Sharon
Consulent JMZ

Marleen
Consulent JMZ

Cas
Consulent en activiteiten JMZ

Jolanda
Secretaresse

Demi
Consulent JMZ

Kevin
Stagiaire JMZ

Back To Top